تصویر مقاله و شاخص سنسور میل سوپاپ

انواع سنسور میل سوپاپ پارس نیکان سنسور میل سوپاپ روآ سنسور میل سوپاپ پراید سنسور میل سوپاپ پژو


سنسور میل سوپاپ پارس نیکان

تصویر مقاله سنسور میل سوپاپ

سنسور میل بادامک  یا میل سوپاپ یکی ازسنسورهای موقعیت است. سنسورها باید اطلاعات دقیق و بموقع را برای سیستم رایانه ای و محرکهای موجود ارائه دهند. سنسورها تقریباً در همه سیستم های وسیله نقلیه استفاده می شوند. در موتور ، دما و فشار هوا ، سوخت ، روغن و خنک کننده را اندازه گیری می کنند. بسیاری از قسمتهای متحرک خودرو مانند میل لنگ ، میل بادامک ، دریچه گاز ، شافت در جعبه دنده ، چرخ ها و شیرهای چرخش گاز اگزوز به سنسورهای موقعیت و سرعت مجهز هستند. و تعداد زیادی سنسور در سیستم های ایمنی فعال استفاده می شود .

سنسور میل بادامک بهمراه سنسور میل لنگ استفاده می شود. این سنسور وظیفه تنظیم اشتعال زائی در موتور را بعهده دارد. در اتومبیل های مدرن ، چنین سنسورهایی با اثر القایی یا همان اثر هال  کار می کنند .

تاریخچه

ایده میل سوپاپ در سال 1206 توسط مهندسی بنام اسماعیل الجزاری ارائه شده است. او این میل بادامک را در بخشی از دستگاه های جمع آوری آب و ساعت های آبی بکار گرفته بود.

شرکت مدوسلی توسط سیرچارلز مدوسلی افتتاح شد.  این شرکت موتور احتراق داخلی کشتی ها را تولید می کرد. این موتورها فروش چندانی نداشتند و در سال 1902 اولین موتور خود را  برای خودرو توسط الکساندر کریگ با موتوری دارای یک میل بادامک و با استفاده از فشار روغن بود را عرضه نمود.

سنسور تعیین موقعیت میل سوپاپ چیست؟

هر وسیله نقلیه امروزی دارای یک سنسور موقعیت میل سوپاپ است. این سنسور قسمت بسیار مهمی از هر وسیله نقلیه است زیرا به شما اطمینان می دهد موتور به درستی کار می کند.

سازندگان مختلف اتومبیل برای نصب سنسور نقطه منحصر به فرد خود را در نزدیکی موتور دارند. ممکن است آن را در پشت سر سیلندر ، یا کنار بلوک موتور قرار داده باشند. 

هدف سنسور موقعیت میل سوپاپ تعیین موقعیت آن در ارتباط با میل لنگ است. سپس این داده ها برای استفاده با انژکتور سوخت و  یا کنترل سیستم اشتعال به ماژول کنترل پیشرانه (PCM) ارسال می شود. بدلیل شباهت زیاد سنسور تعیین موقعیت میل سوپاپ و میل لنگ اغلب اوقات اشتباه گرفته میشوند. سنسور موقعیت میل سوپاپ به همراه سنسور موقعیت میل لنگ وظیفه اشتعال را بعهده دارند. 

وظیفه سنسور میل سوپاپ

وظیفه سنسور میل سوپاپ  با سنسور میل لنگ برای تعیین موقعیت دقیق درایو میل لنگ است. از طریق ترکیب هر دو سیگنال سنسور ، واحد کنترل موتور می داند که اولین سیلندر در چه نقطه ای قرار دارد.

 

این اطلاعات برای سه منظور لازم است:

  1. برای شروع تزریق سوخت در هنگام تزریق پی در پی.
  2. برای سیگنال تحریک شیر برقی یا کنیستر برای سیستم تزریق نازل پمپ.
  3. برای کنترل حرکت سیلندر.

سنسور میل سوپاپ مطابق با اصل Hall کار می کند. یک چرخ دنده حلقه ای را روی میل بادامک اسکن می کند. چرخش چرخ دنده حلقه باعث تغییر ولتاژ Hall IC در سر سنسور می شود. این تغییر ولتاژ به منظور کنترل داده های مورد نیاز ، به واحد کنترل منتقل شده و در آنجا ارزیابی می شود.

وظیفه سنسور میل سوپاپ

این سنسور بر اساس فعالیت میل سوپاپ کار میکند.

میل سوپاپ چیست؟

میل سوپاپ یا میل بادامک شفتی است که بر روی آن برای هر سیلندر بادامک هایی قرار دارد که کار باز و بسته کردن سوپاپها در زمانبندی مشخص شده را انجام می دهد.

میل سوپاپ و سنسور

با حرکت میل لنگ برآمدگی انتهایی میل سوپاپ از مقابل سنسور میل سوپاپ عبور می کند. میدان مغناطیسی تغییر کرده و سیگنال ارسال شده به ECU صفر می شود.

در زمانی که برآمدگی میل سوپاپ روبروی سنسور قرار ندارد، سیگنال ارسال شده به ECU برابر با ۱۲ ولت می باشد.

پس این سنسور با ارسال سیگنال های مربعی شکل به ECU زمان دقیق نقطه مرگ بالای سیلندر شماره یک را خبر می دهد.

اجزاء سنسور میل سوپاپ

پایه ۱: تغذیه ولتاژ +۱۲v یا +۵v

پایه ۲: ارسال سیگنال با دامنه مربعی شکل

پایه ۳: سیم اتصال بدنه

نحوه عملکرد

علائم خرابی

از آنجائی که خرابی این قطعه اثر نامطلوبی روی موتور خودرو می گذارد. لذا توجه به علائم زیر بسیار مهم و حیاتی است. 

در صورت عدم توجه به خرابی این سنسور لطمات جبران ناپذیری به موتور وارد می شوند. گاهی اوقات مجبور به تعمیر اساسی موتور و یا تعویض موتور میگردد. 

روشن شدن چراغ چک

هنگامی که سنسور موقعیت میل سوپاپ خودرو خراب است یا به درستی کار نمیکند.  اولین نشانه توجه این است که  چراغ “Check Engine” شما در داشبورد روشن می شود.  بدیهی است که چراغ “Check Engine” می تواند مشکلات مختلفی را نشان دهد و لزوماً حسگر موقعیت بد میل سوپاپ نیست.  در این حالت ، شما باید توسط دیاگ نسبت به تشخیص پیامهای خطای اعلام شده و یا رفع   اشکال تشخیصی ذخیره شده در خودرو استفاده کنید.  یا اینکه یک مکانیک حرفه ای بازرسی ماژول کنترل موتور خودرو را انجام دهد و  مشکل را بیابد. 

مشکل در احتراق

با شروع مشکلات و ضعف سنسور موقعیت میل سوپاپ، سیگنال منتقل شده به کامپیوتر خودرو نیز ضعیف می شود. این بدان معناست که سرانجام سیگنال آنقدر ضعیف است که اجازه نمی دهد اتومبیل روشن شود زیرا جرقه ای از احتراق ایجاد نخواهد شد.

ریپ زدن خودرو

در صورت ورود مقدار نامناسب سوخت به سیلندرها خودرو به درستی کار نخواهد کرد. و حرکتی یکنواخت را نخواهید داشت. موتور قدرت خود را از دست داده و تکان های زیادی را شاهد خواهید بود. 

در این حالت به دلیل افزایش سوخت در سیلندرها و ارسال اطلاعات نادرست از سنسور موقعیت میل سوپاپ به PCM موتور خودرو بدرستی کار نمی کند.  لذا ضروری است نسبت به بررسی خطاهای سنسور اقدام نمایید. 

 

متوقف شدن موتور در حال حرکت

 موتور شما هنگام رانندگی خاموش یا متوقف می شود زیرا به انژکتورهای سوخت فرمان تزریق سوخت به سیلندر داده نمی شود.  

این حالت بسیار خطرناک بوده و نیاز به بررسی خطاهای سنسور می باشد. 

متوقف شدن موتور در حال حرکت

 هنگام استارت زدن خودرو موتور با تکان های شدیدی مواجه است.  میتواند نشانه خراب شدن سنسور میل بادامک باشد. علاوه بر تکان زیاد  وسیله نقلیه شما قادر به شتاب گرفتن نیست. و حتی نمی توانید سرعت 50 کیلومتر در ساعت را طی کنید. شتاب ضعیف مربوط به ضعف سوخت رسانی توسط انژکتور می باشد. لذا بررسی سنسور میل سوپاپ پیشنهاد میگردد. 

قفل شدن گیربکس

چنانچه  سنسور موقعیت میل بادامک خراب شده باشد. گیربکس در یک دنده قفل میشود. تنها راه آن  خاموش کردن موتور ، کمی صبر کردن و سپس راه اندازی مجدد است.

این تنها یک راه حل موقت است و مشکل دوباره ظاهر می شود ، بنابراین تعویض سنسور به عنوان یک رفع دائمی ضروری است.

گاهی اوقات با پدیده لنگ مواجه خواهید شد. حالتی که فقط شتاب و قدرت کمی از موتور را خواهید داشت. این حالت  به شما اجازه می دهد تا خودرو رو به منتهی الیه سمت راست جاده و یا تعمیرگاه هدایت کنید.

مصرف بالای بنزین

در این حالت ، به دلیل خواندن نادرست سنسور موقعیت بادامک ، سوخت بیش از حد لازم به موتور تزریق می شود که باعث افزایش مصرف سوخت شما می شود.

محصولات پارس نیکان

سنسور میل سوپاپ روآ

سنسور میل سوپاپ روآ پارس نیکان

سنسور میل سوپاپ پراید زیمنس

سنسور میل سوپاپ پراید زیمنس پارس نیکان

سنسور میل سوپاپ پژو

سنسور میل سوپاپ پژو پارس نیکان

سنسور میل سوپاپ پراید ساژم

سنسور میل سوپاپ پراید ساژم پارس نیکان

به این مطلب جذاب چه امتیازی میدین

0 / 5

رتبه صفحه شما:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *