پتانسیومتر پراید و پژو 405

پتانسیومتر پراید و پژو 405 شرکت پارس نیکان


با شرکت در نظر سنجی ما را در بهبود کیفیت یاری نمایید

علائم خرابی پتانسیومتر یا سنسور موقعیت دریچه گاز پژو، پراید پتانسیومتر چیست و چگونه کار می کند؟ سنسور موقعیت دریچه گاز، یک پتانسیومتر است. که میزان باز و بسته شدن دریچه گاز را به صورت ... ادامه مطلب
4.67 1 5 6
0 / 5

Your page rank:

پتانسیومتر

پتانسیومتر چیست و چگونه کار می کند؟

سنسور موقعیت دریچه گاز، یک پتانسیومتر است. که میزان باز و بسته شدن دریچه گاز را به صورت سیگنال به ECU (کامپیوتر مرکزی خودرو) اعلام میکنه.

ECU هم بر اساس اطلاعات دریافتی از آن، مقدار پاشش سوخت رو نسبت به میزان بازبودن دریچه گاز تنظیم میکنه. اطلاعات این سنسور تو ECU برای محاسبه مقدار پاشش سوخت تو وضعیت های مختلف دریچه، مثل بسته بودن، نیمه باز، کامل باز، شتاب گیری، کاهش شتاب و رها کردن ناگهانی پدال گاز به کار میره.

نکته: زمانی که دور موتور بالا باشه و ناگهان پدال گاز رو رها کنیم دریچه گاز بسته و سنسور این رو به واحد کنترل اطلاعات میرسونه.

*موقعیت دریچه گاز یکی از سنسور های موثر در پاشش سوخت در حالت های دور آرام، شتاب گیری، کاهش شتاب و دور های بالا محسوب میشه.

پتانسیومتر پراید و پژو 405

انواع سنسور دریچه گاز

سنسور دریچه گاز در خودرو ها به دو نوع ساژم و زیمنس تقسیم میشه. ساختار این حسگرها با هم متفاوت می باشد. زمانی از سنسور دریچه گاز ساژم، استفاده می شود که ECU خودرو ساژم داشته باشد. این سنسور باید طبق نوع ECU خودرو بر روی خودرو نصب بشه در غیر این صورت روی خودرو جواب نمی دهد و باعث بروز مشکلات متعدد می شود.

این حسگرها به گونه ای می باشند که نسبت به دیگر سنسور ها عمر بالاتر و بدون نیاز به روغن کاری و تمیز کاری می باشد.

در بیشتر خودرو های داخلی از سنسور دریچه گاز شاخک دار استفاده میشه. این مدل نسبت به مدل های دیگه کمتر خراب میشه.

مکان قرار گیری موقعیت دریچه گاز

سنسور موقعیت دریچه گاز، روی هوزینگ دریچه گاز، رو به روی اهرم دریچه گاز قرار گرفته. برخی از خودرو ها مثل پژو 206 تیپ 5 و 6 اهرم دریچه گاز و سیم گاز وجود نداره بلکه سنسور موقعیت دریچه گاز و موتور برقی دریچه گاز به صورت یکجا تعبیه شده .

میله دریچه گاز از یک طرف به سیم گاز وصله و از طرف دیگه داخل سنسور قرار گرفته.

نحوه کار سنسور دریچه گاز خودرو چگونه می باشد؟

اجزای اصلی سنسور دریچه گاز، شامل 3 پین می باشد.

  • 1: پایه تغذیه  مثبت 5 ولت
  • 2:  ارسال  سیگنال
  • 3: پایه منفی

سنسور در حالت موتور روشن از طرف ECU ولتاژ مثبت 5 دریافت میکنه. در حالت دور آرام (دریچه گاز کاملا بسته) ولتاژ ارسالی از سنسور صفره در نتیجه ECU تشخیص میده که دریچه گاز بسته است. بنابراین هوای کنار گذر رو فعال و تنظیم دور آرام رو انجام میده.

وقتی پدال گاز فشار داده میشه دریچه گاز، باز میشه و مقاومت سنسور تغییر میکنه در نتیجه یه ولتاژی بین 5-0 ولت به اندازه مقدار گاز دادن از طرف سنسور به ECU ارسال میشه.

ECU هم با استفاده از اطلاعات دریافتی و پیام های دریافتی از سنسورهای مسیر هوای ورودی جرم هوای ورودی را حساب و دستورات لازم برای پاشش سوخت به انژکتورها ارسال میکنه.

نشانه های خرابی سنسور دریچه گاز خودرو

  • بالا موندن دور موتور در حالت درجا
  • تاخیر در گاز خوردن خودرو
  • خاموش شدن موتور با گاز دادن
  • دود کردن غیر طبیعی موتور
  • نوسان در دور های بالا
  • روشن شدن چراغ چک موتور
  • عدم شتاب گیری خودرو در نتیجه افزایش آلودگی هوا در این حالت
  • افزایش مصرف سوخت خودرو

دلایل خرابی سنسور دریچه گاز

در این قسمت به مواردی که باعث خرابی دریچه گاز و نیاز به تعمیر سنسور دریچه گاز می شود می پردازیم.

  • شستشوی داخل موتور: سیستم خودرو در صورت آب خوردن به آن، دچار اتصالی در برخی از قطعات آن می شود. شستشوی موتور ماشین به صورت غیر اصولی یکی از مهم ترین دلایل برای تعمیر دریچه گاز خودرو میشه. بنابراین بهتر است این کار را به یک کارشناس بسپارید.
  • وجود نقصان در ECU:  وجود نقص در سنسور دریچه گاز در برخی از مواقع منجر به سوختن قطعات می شود. سنسور دریچه گاز پژو 405 و سایر خودرو ها از آن دسته قطعاتی می باشد که در صورت وجود نقص در ECU ممکن است بسوزد.
  • پولکی دریچه گاز:  دریچه هوا دارای قطعاتی است که ممکنه با وارد شدن ضربه دچار اختلال یا شکستگی بشه. بنابراین در هر بار بررسی خودرو بهتر سات این قطعه هم بررسی شود.
  • اتصالی در سیم کشی خودرو: در صورت اتصال و وجود نوسان برقی در سیم کشی خودرو اطلاعات خودرو به درستی به ECU منتقل نمیشه. در نتیجه دستور اشتباه ارسال و منجربه سوختن برخی از قطعات از جمله سنسور دریچه گاز میشه.

روش های عیب یابی پتانسیومتر

برای عیب یابی سنسور دریچه گاز میتونیم از این دستگاه ها استفاده کنیم.

  1. دستگاه عیب یاب (دیاگ):  اگر خطا به صورت موقت بود اون رو از حافظه ECU پاک می کنیم اما اگه به صورت دائمی باشه اول سوکت قطعه را چک می کنیم بعد کد خطا رو پاک می کنیم. اگر مجداً خطا به صورت دائمی نشون داده شد معلوم میشه سنسور خرابه و باید تعویض شود.

2. عیب یابی با دستگاه (مولتی متر): در این عیب یابی کلید را روی قسمت اهم قرار می دهیم. سیم های قرمز و مشکی را به محل مربوطه وصل می کنیم. دو سر سیم ها روی پایه های سنسور دو به دو در حالت بسته و کاملاً باز آزمایش می کنیم. چنانچه مقاومت به دست اومده طبق جدول استاندارد مربوطه نباشد نشان دهنده خراب بودن سنسور موقعیت دریچه گاز می باشد و باید تعویض شود.

محصولات پارس نیکان صنعت خودرو

گروه صنعتی پارس نیکان، یکی از تامین کنندگان اصلی تولید قطعات خودرو می باشد. با بهره گیری از پرسنل متخصص، پیشرفته ترین تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین آلات، خطوط تولید پیشرفته، جهت افزایش سطح کیفی محصولات خود و رضایتمندی مشتریان موفق به اخذ گواهینامهIso/Ts,Iso9001 وIATF گردیده که سطح کیفی محصولات خود را تضمین می کند.

یکی دیگر از راه های سهولت خرید محصولات شرکت پارس نیکان، تهیه محصولات از طریق وب سایت شرکت پارس نیکان می باشد. این شرکت علاوه بر تامین خطوط تولیدی شرکت های خودرو ساز؛ اقدم به ارائه محصولات به صورت تکی از طریق وب سایت شرکت پارس نیکان می نماید.

جهت تکمیل فرآیند خرید خود کافی است روی قطعه مورد نیاز خود کلیک و ادامه مراحل فرایند را انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *