تصویر اصلی سنسور دور موتور پارس نیکان

سنسور دور موتور


با شرکت در نظر سنجی ما را در بهبود کیفیت یاری نمایید

سنسور دور موتور پارس نیکان سنسور دور موتور پارس نیکان خودرو یکی از وسایل روزمره و کاربردی می باشد و میتوان ادعا کرد که دیگر خودرو کالای لوکس به حساب ... ادامه مطلب
4.86 1 5 7
0 / 5

Your page rank:

سنسور دور موتور پارس نیکان

نمایه مقاله سنسور دور موتور

خودرو یکی از وسایل روزمره و کاربردی می باشد و میتوان ادعا کرد که دیگر خودرو کالای لوکس به حساب نمی اید بلکه تبدیل به  یکی از ابزارهای ضروری در زندگی انسان های امروزی گردیده است.

اطلاعات نقش مهمی در مدیریت صحیح و کارآمد را به عهده دارد. تولید کنندگان در تلاش هستند که با تولید اطلاعات و انتقال آنها به سایر اجزاء موتور و در نهایت به دارندگان خودروها، آنان را در مدیریت بهینه خودرو کمک نمایند.

یکی از قطعات مورد استفاده را میتوان از  سنسور ها نام برد  که وظیفه دریافت و انتقال اطلاعات از بخش های مختلف و انتقال آن به مراکز کنترل و یا داشبورد  را دارا می باشند.

شرکت پارس نیکان در حال حاضر تولید انواع سنسورهای مورد نیاز خودروها را با دقت و کیفیت تولید می نماید که میتوان از سنسور  دور موتور، سنسور میل سوپاپ   و کیلومتر انواع خودرو نام برد.

وضعیت امروزی خودروها

تاریخچه

اختراعات و مهندسی محصول روزمره تغییرات زیادی در ظاهر و همچنین در عملکرد یک خودرو و بر حسب نیازهای صورت می پذیرد. هر روز محققان و دانشمندان در حال آزمایش و یا اختراع روشهایی جدیدی هستند تا بتوانند نیازهای کنونی و آتی مصرف کنندگان را برآورده نمایند. هر روز به تجهیزاتی به منظور  آسایش و راحتی کاربران به خودروها اضافه میگردد.  و  همچنین  مشکلات زیست محیطی و مخاطرات زیست محیطی و … باعث شده که به فکر جایگزینی موتورهای پرقدرت و همچنین جایگزینی نوع سوخت خودروها مانند نیرو خورشیدی و یا الکترونیکی باشند.

یکی از تغییراتی که اکنون در خودروهای مشاهده میگردد. جایگزینی سیستم سوخت رسانی کاربراتوری به سیستم انژکتوری می باشد. و این تغییر باعث افزودن تجهیزاتی به موتور خودروها گردیده است. مانند تجهیزات کنترلی الکترونیکی از قبیل ECU و سنسورها و … .

تکنولوژی و خودروهای جدید

سنسور دور موتور

از اوایل سال 1980 اغلب تولید کنندگان خودرو از سوخت رسانی سیستم انژکتوری به جای سیستم کاربراتوری استفاده می نمایند. که هر یک از این نوع سیستم دارای معایب و مزایایی است که در این مقاله به آن اشاره نمی نمائیم. 

در خودروهای انژکتوری از موتورهای پیشرفته تری استفاده شده است به همین منظور از  طیف گسترده ای از اجزای الکترونیکی و الکتریکی شامل  سنسورهای موتور ، رله ها و محرک هایی است که با هم کار می کنند برای سیستم مدیریت موتور استفاده گردیده است.

آنها پارامترهای حیاتی برای کنترل موثر عملکردهای مختلف را در اختیار واحد کنترل موتور خودرو ECU قرار می دهند. که میتوان به سنسورهای بکار رفته در خودرو به شرح جدول ذیل اشاره کرد.  

انواع سنسور به کار رفته در خودرو

ردیفنام سنسورعملکرد
1سنسور دور موتوردور موتور را کنترل می کند
2سنسور موقعیت دریچه گازنظارت بر موقعیت دریچه گاز در یک موتور
3سنسور موقعیت میل لنگموقعیت TDC پیستون را در موتور کنترل می کند
4سنسور موقعیت بادامکموقعیت دریچه ها را در موتور مانیتور می کند
5سنسور ضربه ایکوبیدن موتور را به دلیل پیشرفت زمان تشخیص می دهد
6سنسور دمای خنک کننده موتوردمای موتور را اندازه گیری می کند
7سنسور فشار مطلق منیفولد یا MAPبرای تنظیم اندازه گیری سوخت استفاده می شود
8جریان هوای انبوه یا سنسور MAFجرم هوای ورودی به موتور را به ECU اعلام می کند
9سنسور اکسیژن / O2 / لامبدامیزان اکسیژن موجود در اگزوز را کنترل می کند
10سنسور فشار سوختفشار در سیستم سوخت را اندازه گیری می کند
11سنسور سرعت خودرو (VSS)سرعت یک وسیله نقلیه را اندازه گیری می کند
به طور کلی ، سنسورهای موتور دستگاه های الکترو مکانیکی هستند که پارامترهای مختلف موتور را کنترل می کنند.  یک موتور از سنسورهایی با عملکردهای متفاوتی استفاده می کند .

با این تقسیم بندی میتوانیم از: سنسور القایی مانند (The Variable Reluctances) ، سنسورهای اثر هال ، سنسور OPTO،   زوج های ترمو ، ردیاب های مقاومت در برابر مقاومت (RTD) و…. نام ببریم. 

سنسور The Variable Reluctances) VR)

این سنسورها از نوع القایی هستند این سنسور از  یک سیم پیچ که در درون آن یک آهن ربا قراردارد تشکیل شده است. با حرکت یک قطعه فلز به سمت سنسور ، میدان مغناطیسی تغییر می کند. هنگامی که یک جسم فلزی به سنسور نزدیک و یا دور می شود میدان مغناطیسی در سیستم سیم پیچ ولتاژ  تولید میکند. این ولتاژ در صورت نزدیک شدن فلز مثبت و  با دور شدن آن منفی می باشد. بنابراین سیگنال دریافتی از سنسور یک ولتاژ مثبت و منفی متغیر است.ولتاژ متناوب :با هر حرکت میل لنگ  ولتاژ متناوبی را خواهیم داشت ولتاژ تولید شده توسط این سنسور متفاوت است. این ولتاژ در دورهای اول موتور 1 ولت خواهد بود  و در دورهای بالاتر می تواند به 100 ولت هم برسدمعمولا” از این سنسور جهت تعیین وضعیت میل لنگ استفاده میگردد. 

نمایه عملکرد سنسور

سنسور اثر HALL

این سنسور که بر اساس اثر هال کار می کند دارای آهنربایی است به مغناطیس واکنش نشان میدهد این سنسور موج سینوسی تولید نمی کند و ولتاژ آن قابل اندازه گیری نیست.

یک سنسور Hall-Effect یک مبدل را تشکیل می دهد که ولتاژ خروجی آن را با توجه به میدان مغناطیسی تغییر می دهد. به طور معمول ، سنسورهای Hall-Effect سرعت یا شتاب را تشخیص می دهند. برنامه های موقعیت یابی در اتومبیل از این نوع سنسورها استفاده می کنند. بنابراین ، آنها برای تشخیص سرعت میل لنگ یا تعیین موقعیت میل بادامک استفاده می شوند.

نمایه سنسور اثر هال و کارکرد آن

سنسور The OPTO Sensor

این سنسور به نور واکنش نشان می دهد. و در خودروهای ژاپنی استفاده میگردد و از لحاظ عملکردی شبیه سنسور  اثر  Hall می باشد.

عملکرد سنسورهای OPTO

اجزاء سنسور دور موتور

اجزای تشکیل دهنده این سنسور عبارتند از :
آهن ربا
سیم پیچ مسی هسته که از جنس آهن می باشد

و مدار الکتریکی با یک سوکت که سه دسته سیم مجزا از آن خارج شده است. 

پایه یک سوکت جهت ارسال سیگنال استفاده میگردد و پایه دو جهت اتصال بدنه و در پایه سوم به پارازیت گیر متصل است. از آنجایی که وقتی از سیم جریان عبور میکند و ایجاد میدان مغناطیسی باعث ایجاد نویز و تداخل الکترونیکی بوجود نیاید از یک نویز گیر استفاده گردیده است. 

اجزاء مختلف سنسور دور موتور

نحوه عملکرد سنسور دور موتور

  • سنسور دور موتور در مقابل چرخ دندانه داری که روی فلایول قرار دارد، نصب شده است. مکانیسم میل لنگ باعث چرخش چرخ دنده های موتور میگردد که باعث ایجاد فرکانس در سنسور میگردد. این فرکانسها به ECU منتقل میگردد. پردازش این اطلاعات باعث تنظیم دور موتور و همچنین زمان دقیق جرقه زنی به انژکتورها اعلام تا پاشش سوخت به درستی انجام گیرد.

وظایف سنسور دور موتور عبارتند از :


  • تنظیم دور موتور
  • اعلام حرکت چرخ دنده فلایویل به ECU
  • تنظیم زمان جرقه زنی

تشخیص دور موتور و  اعلام آن به دورسنج

محل قرارگیری سنسور دور موتور

علائم خرابی سنسور دور موتور

اولین و بارزترین نشانه خرابی سنسور دور موتور، روشن نشدن خودرو است. علاوه بر خرابی سنسور ، عامل کثیفی سنسور هم عملکرد آن را تحت تأثیر قرار می دهد، محل قرارگیری سنسور روی فلایویل است و در معرض چربی و آلودگی است و باعث اختلال در عملکرد سنسور دور موتور  میشود.

نشانه های خرابی سنسور دور موتور عبارتند از:

نمایش نادرست دور موتور

قطع شدن پمپ بنزین خودرو در هنگام استارت خوردن خودرو 

قطع شدن یکباره دور موتور در زمان  زمان بالارفتن دور موتور 

پس از بروز علائم فوق دو روش برای عیب یابی متصور است.

روش اول عیب یابی به وسیله دیاگ (دیاگ مخفف کلمه دیاگنوستیک)  که عملیات خطایابی را از ECU خودرو انجام و اطلاعات  ایرادهایی جزیی و کلی خودرو را نمایش می دهد). اگر در دستگاه دیاگ عدد صفر را برای دور موتور نشان دهد بیانگر خراب بودن سنسور دور موتور می باشد.
روش دوم عیب یابی بوسیله دستگاه مولتی متر است. اهم سنسور را توسط سیم های دستگاه که به سنسور وصل میشود را اندازه گیری می نماییم. بعضی از سنسورها اعداد 380 تا 420 نمایش می دهند و در بعضی خودروها اعداد بین 880 تا 950 را نمایش می دهند در صورتی که اعداد استخراجی خارج از این محدوده باشد نشانه خراب بودن سنسور دور موتور می باشد.

عیب یابی سنسور دور موتور

نکات حائز اهمیت

سنسور سرعت دور موتور باید دارای مشخصات ذیل باشد تا کارائی خوبی را ارائه نماید.

ساختار  بدنه مستحکم در این قطعه باعث می شود این سنسور در شرایط سخت کاری عملکرد بسیار مناسبی را ارائه نماید.
عدم نفوذ جریان هوا،  باعث میشود که تماس با قطعات داخلی قطعه امکان پذیر نبوده و موجب افزایش عمر آن قطعه و عملکرد قابل اطمینانی را ارائه نماید.
دقت بالا 

محصولات پارس نیکان

شرکت پارس نیکان با استفاده از بهترین تکنولوژی یکی از برترین تولیدکنندگان این نوع محصول است. محصول سنسور دور موتور این شرکت عبارتند از : سنسور دور موتور پژو 206 سنسور دور موتور پراید سنسور دور موتور پژو 206 تیپ 2 و 5، رانا TU5
سنسور دور موتور پراید پارس نیکان
سنسور دور موتور پژو پارس نیکان
سنسور دور موتور پژو 206 تیپ 2 پارس نیکان
سنسور دور موتور پژو و رانا پارس نیکان

 

 

علاوه بر تولید انواع سنسور دور موتور میتوان به سنسور میل سوپاپ و دور کیلومتر خودرو نیز اشاره کرد. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *