تصویر شاخص درب منبع انبساط پارس نیکان

درب منبع انبساط پارس نیکان


با شرکت در نظر سنجی ما را در بهبود کیفیت یاری نمایید

علائم خرابی درب منبع انبساط خودرو 206 و پراید درب منبع انبساط پارس نیکان درب منبع انبساط یکی از اجزاء سیستم خنک کننده خودرو می باشد. در این مقاله ضمن اشاره به انواع سیستم ... ادامه مطلب
4.83 1 5 6
0 / 5

Your page rank:

درب منبع انبساط پارس نیکان

درب منبع انبساط

درب منبع انبساط یکی از اجزاء سیستم خنک کننده خودرو می باشد. در این مقاله ضمن اشاره به انواع سیستم های خنک کننده و جایگاه منبع انبساط به ساختار این قطعه خواهیم پرداخت. بهتر است قبل از مطالعه به مقالات قبلی ما همچون سیستم خنک کننده، منبع انبساط, مایع خنک کننده مراجعه فرمایید. 

سیستم خنک کننده مدار باز

در سیستم خنک خودروها دو نوع سیستم برای گردش آب و فرآیند خنک سازی موتورهای احتراقی وجود دارد.

الف : سیستم مدار باز

ب:  سیستم مدار بسته (تحت فشار)

سیستم خنک کننده رادیاتور و منبع انبساط خودرو
سیستم خنک کننده رادیاتور و منبع انبساط
سیستم خنک کننده خودرو
شرح اجزای سیستم خنک کننده خودرو

سیستم خنک کننده مدار بسته تحت فشار

سازندگان موتورها برای خنک کردن خودروها بدنبال  استفاده از مایعی با درجه جوش بالا هستند لذا راهکارهای متعددی برای بالابردن نقطه جوش استفاده میکنند. یکی از این راهها استفاده از ترکیب گیلکول با آب و روش دیگر بالابردن فشار آب در سیستم خنک کننده خودرو است.

در سیستم مدار بسته جهت افزایش دمای جوش مایع سیستم خنک کننده از درب رادیاتور با فشار بالا استفاده می شود و همچنین استفاده از یک منبع انبساط برای جمع آوری مایعات اضافی سرریز شده از رادیاتور در زمان گرم شدن موتور تعبیه شده است.

زمانی که مایع خنک کننده گرم میشود باعث میشود مایع درون رادیاتور  افزایش حجم پیدا کرده و به این منبع منتقل شود. با کاهش دما و کاهش فشار مایع به مداربر می گردد.

سیستم خنک کننده مدار باز

عملکرد این سیستم مشابه سیستم مدار بسته است با این تفاوت که  منبع انبساط وجود ندارد. با افزایش فشار در این سیستم ، نقطه جوش افزایش می یابد تا مایع دیرتر به جوش آید. فشار اضافی توسط درپوش رادیاتور که دریچه فشار در آن است کنترل میگردد.  فشار بیش از حد دریچه را باز می کند و مایع خنک کننده از طریق لوله سرریز جریان می یابد.  در سیستم خنک کننده از این نوع ، با افزایش دمای موتور، مایع سیستم خنک کننده اضافه از طریق یک لوله پلاستیکی به بیرون از رادیاتور منتقل میشود و در زمان سرد شدن موتور هوای محیط خارج به داخل رادیاتور منتقل میشود.

حال که با عملکرد سیستم خنک کننده آشنا شدیم به این مرحله رسیدیم که در سیستم خنک کننده مدار بسته که در خودروهای امروزی استفاده میگردد. درب ها و درپوش ها نقش مهمی را ایفا میکنند.

درپوش منبع انبساط

از آنجا که موتور احتراقی تحت تنش گرمایی افزایش یافته کار می کند ، اکثر وسایل نقلیه مجهز به سیستمی هستند که در آن مایع خنک کننده برای حفظ دمای مطلوب واحد در گردش است.

یکی از عناصر مهمی که عملکرد پایدار (خنک کننده موتور) سیستم را تضمین می کند ، منبع انبساط است.

که در آن علاوه بر نگهداری آب ذخیره و آب برگشتی از رادیاتور فشار سیستم خنک کننده را با کمک درب منبع انبساط کنترل می نماید.

منبع انبساط L90 با درب شرکت پارس نیکان
منبع انبساط L90 با درب شرکت پارس نیکان

وظیفه درب منبع انبساط چیست؟

وقتی گرما در موتور رد و بدل می شود ، مایع خنک کننده گرم میشود. از آنجا که ماده اصلی مایع خنک کننده بر پایه آب است ، هنگامی که دما افزایش می یابد ، تمایل به جوشیدن دارد.  با افزایش دما مایع خنک کننده که تمایل به جوشیدن دارد  باعث آزاد شدن هوا میشود. حال هوا بدنبال راهی برای خارج شدن از مدار است. از طرفی چون سیستم گردش مایع خنک کننده یک سیستم بسته است. باعث افزایش فشار میشود.  و برای کنترل این فشار نیاز به یک شیر است که در مدار نصب گردد. این درب دارای یک درپوش است که سوپاپ آن این فشار را کنترل می کند. 

درب منبع انبساط پژو 206
درب منبع انبساط پژو 206
درب منبع انبساط ال 90
درب منبع انبساط رنو، مگان، ساندرو، L90

عملکرد

در مرحله اول ، درب مخزن را محکم آب بندی می کند تا فشار در سیستم افزایش یابد.  در مرحله دوم ، دستگاه آن به شما امکان می دهد حداکثر فشار را از بین ببرید. طراحی درپوش شامل موارد زیر است:

  • بدنه آن بیشتر از پلاستیک مقاوم است. این یک سوراخ برای کاهش فشار دارد.
  • یک درزگیر برای اینکه هوا در اتصال زودتر از زمان خارج نشود ؛
  • سوپاپ – اساساً از فنر و صفحه ای تشکیل شده است که دهانه خروجی را می بندد. و از خروج هوای اضافی از سیستم جلوگیری میکند.  به محض اینکه فشار در مدار از مقدار مجاز بیشتر شود ، فنر توسط صفحه فشرده شده و خروجی باز می شود.

اجزاء

درب رادیاتور و درب منبع انبساط از نوع درب های فشار هستند. که کارکرد و اجزاء مشابهی دارند.

درپوش های فشار از چندین قسمت تشکیل شده است.

  • واشرها
  • فنرها
  • و سوپاپ چک
  • همه این اجزاء داخل یک محفظه قرار دارند.
نقشه درب منبع انبساط
نقشه درب منبع انبساط

تفاوت درپوش اصلی و متفرقه

تولید کنندگان و طراحان خودرو متناسب با موتور خودرو و سیستم خنک کننده انواع مختلفی درب را تولید میکنند. در اصطلاح به این نوع درب منبع انبساط اصلی و یا درب منبع انبساط اوریجینال می گویند. 

این دربها برای فشارهای متفاوت ساخته شده است. فشارهای 0.8 اتمسفر تا 1.4 و گاهی تا 2 اتمسفر را کنترل می کنند. و همچنین از مواد پلیمری رنگی همچون زرد، آبی و سیاه استفاده میگردد.  

بنابراین بهتر است از درپوشهای متناسب با خودرو خود استفاده نمایید. درصورت نصب درب غیر استاندارد، و حتی اگر درپوش متناسب با مخزن باشد عملکرد آن را تحت تأثیر قرار میدهد.  در اینصورت احتمال دارد سوپاپ بموقع آزاد نشده و یا  فشار بیش از حد را از بین نبرد.

در درب منبع انبساط غیر استاندارد از آنجا که از مواد موجود ارزان قیمت استفاده میگردد، عناصر فلزی را زودتر دچار خوردگی می نماید و باعث از بین رفتن خاصیت ارتجاعی میشود.

درب منبع انبساط و رنگهای بکار رفته در آن
درب منبع انبساط و رنگهای بکار رفته در آن

علائم خرابی درپوش مخزن انبساط

علائم زیر نشان دهنده خرابی در سیستم خنک کننده خودرو است. و باید درب های تحت فشار کنترل گردد. 

  • جوش آوردن متناوب خودرو 
  • ترکیدگی در لوله های رادیاتور و یا نازل ها و مخزن
  • جوش آمدن مایع خنک کننده در حالی که بدنه موتور سرد است. (بدلیل وجود هوا و عدم وجود فشار در سیستم)
  • با روشن شدن ماشین بوی نامطبوع سوختن روغن به مشام می رسد
  • آثار خنک کننده روی گیره لوله ها ظاهر می شود.

اغلب اوقات ، ممکن است نیاز به نه تنها تعویض درپوش مخزن ، بلکه تعمیر سایر اجزای سیستم خنک کننده نیز باشد. 

علائم خرابی درب منبع انبساط 206
جوش آمدن خودرو و آثار خنک کننده روی گیره لوله ها و... علائم نشان دهنده خرابی درپوش می باشد

عیب یابی درب منبع انبساط

بازبینی

از نظر بصری ،  ممکن است آثار زنگ زدگی و یا برآمدگی در روی درب منبع انبساط دیده شود. 

عملکرد سوپاپ

به سادگی نمی توان عملکرد سوپاپ درب منبع را سنجید. باید فشار مصنوعی ایجاد نمود که چنین کاری در تعمیرگاه امکان پذیر نیست. 

تعویض درب منبع انبساط
تعویض درب منبع انبساط

شنیدن صدای وزوز یا سوت

موتور  را روشن کنید تا موتور گرم شود. و در شرایط سکوت کامل سعی کنید درپوش را باز کنید (انجام این کار با دقت انجام می شود تا آسیب حرارتی نبینید)اگر در طی فرآیند باز کردن هیچ صدایی وجود نداشت (به عنوان مثال صدای سوت یا سوت) ، پس شیر به درستی کار می کند

بررسی شیر خلاء

شیر خلا را بررسی نمایید. برای اینکار ماشین را روشن می کنیم ، آن را گرم می کنیم تا فن کار کند ، سپس آن را خاموش می کنیممنتظر خنک شدن هستیماگر دیواره های مخزن به سمت داخل تغییر شکل دهند ، در این صورت خلا در سیستم ایجاد شده است و شیر کار نمی کند.

درب منبع انبساط پارس نیکان

شرکت پارس نیکان با طراحی و تولید انواع درب و درپوش سیستم خنک کننده توانسته است در این زمینه محصولی با کیفیت و رقابتی را ارائه نماید.  این کیفیت و ارتقاء آن با مدد نیروی انسانی مجرب و تحصیل کرده و  آزمایشگاه های مجهز این شرکت و انجام  آزمایشات استاندارد و منطبق بر استاندارد ملی صورت گرفته است. 

محصولات این شرکت در این زمینه بشرح ذیل می باشد. 

جهت اطلاع از قیمت  درب منبع انبساط 206، قیمت درب منبع انبساط پراید و انواع خودرو خانواده رنو به فروشگاه محصولات پارس نیکان مراجعه نمایید. 

 

6 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *