سلام ، به سایت شرکت پارس نیکان خوش آمدید.
از آنجایی که وظیفه موتور انجام عمل احتراق است و داخل موتور درجه حرارت بالا است(گرما زا بوده) و اگر گرما کاهش پیدا نکند منجر به خسارت سنگین می شود، از سویی دیگر کاهش بیش از اندازه دما نیز باعث خرابی موتور می شود بدین منظور دمای موتور باید همواره میزان متعادلی باشد.( حدود 8.73 الی 82 درجع سانتیگراد.)
منبع انبساط بخشی از یک سیستم جامع خنک کننده خودرو است که برای نگه داشتن موتور در درجه حرارت مناسب طراحی شده است. در ماشین های مدرن سیستم خنک کننده با ضد یخ کار می کند، این ضد یخ زمانی که دما بالا میرود منبسط می شود. جریان مایع خنک کننده یک فرایند بسته است و مخزن منبع انبساط به عنوان مخزن اضافی در نظر گرفته شده است. خنک کننده (مخلوط مساوی از ضد یخ و آب) یک مایع است که از طریق سیستم خنک کننده ماشین به گردش در می آید تا جلوی موتور را از گرمای بیش از حد بگیرد.
سیستم خنک کننده موتور با گرم کردن خنک کننده در رادیاتور و رساندن آن به دمای عملیاتی کار می کند و هنگامی که به این درجه حرارت رسید،مایع منبسط میشود و از طریق کلاه رادیاتور خارج می شود و سیستم خنک کننده برای اطمینان از اینکه مایع در سیستم باقی می ماند، مقداری مایع را ذخیره می کند.
منبع انبساط از جنس پلاستیک است و گنجایش آن حدود 1.6 لیتر است که در کنار رادیاتور نصب می شود.
به هنگام جوش آوردن بیش از حد موتور، آب اضافی رادیاتور با باز شدن سوپاپ فشار از طریق شلنگ سر ریز وارد منبع انبساط شده و از هدر رفتن آن جلوگیری می کند.
موتور خودرو دارای 2 نوع سیستم خنک کاری می باشد:
1- سیستم خنک کاری مدار باز ( عدم وجود منبع انبساط)
2- سیستم خنک کاری مدار بسته(دارای منبع انبساط)
در خودرو هایی مانند 206،L90 و رانا سیستم خنک کاری از نوع مدار بسته می باشد یعنی این خودرو ها دارای منبع انبساط هستنند.
مزیت خودرو هایی که دارای منبع انبساط هستنند این است که حباب های هوایی که در آب رادیاتور جمع آوری شده است را به بیرون از مدار هدایت می کند که این امر موجب می شود گرمای تولید شده موتور را جذب و به خارج هدایت کند.
1- جوش آوردن آب رادیاتور و بیرون ریختن آن و کم شدن آب رادیاتور
2- تغییر شکل قطعات موتور و نهایتا تاب برداشتن و متوقف شدن قطعات متحرک در هنگام کار موتور( اصطلاح گیرپاژ کردن قطعات)
3- ذوب شدن قطعات حساس موتور مانند شمع و سوپاپ و ..
4- ایجاد خودسوزی درون موتور(قبل از تشکیل جرقه، سوخت و هوا محترق میشود.)
5- کاهش قدرت کشش موتور
6- کاهش خاصیت روغن موتور
1- افزایش اصطکاک قطعات به دلیل بالا بودن ویسکوزیته روغن در دمای کم( ویسکوزیته پارامتری است که میزان مقاومت آن را در مقابل جاری شدن نشان میدهد.)
2- نرسیدن روغن به قطعات متحرک انتهایی مسیر روغن کاری
3- کاهش قدرت و کشش موتور
1- قطعه بالایی(رزوه دار) محل مونتاژ درب منبع انبساط و همچنین راهگاه ورودی آب
2- قطعه مغزی داخلی(این قطعه به عنوان فشار شکن عمل می کند.)
3- قطعه پایینی منبع انبساط(محل راهگاه خروجی آب)
خودرو هایی که دارای منبع انبساط میباشند چک کردن و پر کردن رادیاتور، از طریق مبنع انبساط صورت گیرد. این کار باعث میشود کمتر دچار زنگ زدگی شود.
1- دارا بودن خط کامل تولید از تزریق تا تجهیزات تست
2- دارای دستگاه های تست مورد تایید خودرو ساز
3- استفاده از مرغوب ترین مواد اولیه
4- انجام تست نشتی 100% منابع انبساط
• در هنگام خرید به نام و لوگوی پارس نیکان بر روی قطعه توجه فرمایید .
• در هنگام خرید درب رادیاتور از مورد استفاده بودن آن در خطوط تولید خودرو ساز اطمینان حاصل نمایید .
• درب رادیاتور قطعه ای بسیار حیاتی برای سلامت موتور می باشد و کیفیت آن امری بسیار ضروری است لذا سلامت موتور خود را فدای قیمت پایین و یا استفاده از قطعات فاقد مصرف در خطوط تولید نکنید .
• به منظور عملکرد بهتر و دوام بیشتر درب رادیاتور حتما از ضد یخ و آب تصفیه استفاده نمایید زیرا استفاده از آب لوله کشی یه دلیل ناخالصی زیاد منجر به رسوب گرفتگی و مختل شدن عملکرد سوپاپ می گردد.