دسترسی سریع به محتوای این صفحه
درپوش ترموستات و آشنایی با آن
درپوش ترموستات یا محفظه ترموستات چیست؟ و نقشش در خودرو چیست؟ در مقالات قبلی در مورد انواع ترموستات و وظیفه آن در انواع خودرو مطالبی را آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم اگر آن مقاله را مطالعه نکرده اید حتما مطالعه نمایید.
قبل از بررسی درپوش ترموستات بهتره تا به عملکرد ترموستات و اهمیت آن اشاره داشته باشیم.
ترموستات چیست؟
به طور کلی به قطعه گفته میشه که مابین موتور خودرو و رادیاتور خودرو قرار گرفته. که درجه حرارت یک سیستم فیزیکی را اندازه گیری میکنه و با توجه به اون عکس العملی از خودش نشون میده تا سیستم در دمای مورد نظر باقی بمونه. در موتور احتراق داخلی که دمای آن بین 70 تا 90 درجه سانتی گراد می باشد. برای ثابت نگه داشتن دمای موتور؛ ترموستات از طریق جریان مایع خنک کننده به رادیاتور باعث میشه دمای موتور در نقطه بهینه بماند. از این رو ترموستات ها به دو نوع مکانیکی ، الکتریکی و الکترونیکی تقسیم میشه. در اتومبیل کلاس متوسط معمولا از نوع مکانیکی استفاده میشه.
البته در یک مقاله مفصل در مورد انواع ترموستات و درپوش شرکت پارس نیکان صحبت شده است .
درپوش ترموستات چیست؟
درپوش ترموستات یا محفظه ترموستات، قطعه ای می باشد که برای بستن ترموستات روی موتور به وسیله دو یا سه پیچ و آببند کردن ترموستات استفاده میشه. همچنین این قطعه رابطی بین خروجی آب از موتور به ورودی رادیاتور جهت خنک کاری می باشد. از این رو کارایی محفظه ترموستات هر ماشینی تفاوت جزئی با دیگری داره. به عنوان مثال در خودرو پژو 405 ، L90 و پراید یورو4 از خروجی دیگر این قطعه که پیچ هواگیری به آن بسته می شود جهت هوا گیری استفاده میشه. اما در خودرو پراید و پژو 206 علاوه بر محفظه ای که ترموستات درون آن قرار می گیرد سمت دیگر لوله زانویی شکل قرار دارد که به شیلنگ انتقال آب متصل میشه.
جنس محفظه ترموستات
در برخی از این محفظه ها از پلی آمید، PPS (پلی فنیلن سولفید) و یا آلومینیوم استفاده میشه. در آلومینیوم به روش ریخته گری و با تحت فشار (Die- Cast) تولید میشه و سپس مواضعی که نیاز به ماشین کاری دارند به روش براده برداری شکل می گیره. اما جنس PPS که نوعی ترموپلاستیک مقاوم در برابر حرارت می باشد که به دلیل ترکیبی از خواص منحصر به فردش عملکرد خیلی خوبی داره. این جنس خواص متفاوت دیگه ای هم داره مانند:
- در برابر ضربه مقاوم
- بادوام در برابر گرما
- مقاومت شیمیایی
- استحکام مکانیکی
- خواص نارسانایی
- مقاوم در برابر اشتعال ذاتی
- مقاومت به ضدیخ در دمای بالا
تمام متریال های مورد استفاده در تولید قطعات توسط آزمایشگاه های معتبر آزمایش و مورد تایید می باشه.
علائم خرابی درپوش ترموستات
هنگامی که بدنه درپوش نشتی داشته باشه یا محل مونتاژ شلنگ رادیاتور دارای شکستگی باشه و یا محل مونتاژ پیچ بدنه شکستگی داشته باشه در این هنگام با نشتی ضدیخ علائم خراب بودن درپوش ترموستات را میتونیم تشخصیص بدیم. البته یکی از پارامترهای مهم درپوش سطح نشیمن روی موتور و سطح محل نشیمن ترموستات و موقعیت سوراخهای مونتاژی نسبت به هم می باشه. همچنین عدم نشتی از درپوش دارای اهمیت زیادی هستش.
خوب در ادامه به این پرسش پاسخ میدهیم که درپوش ترموستات چند مدل دارد ؟
انواع درپوش ترموستات شامل موارد زیر است:
- درپوش فلزی: معمولاً از آلومینیوم یا فولاد ساخته میشود و دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر حرارت است.
- درپوش پلاستیکی: سبکتر و ارزانتر، اما ممکن است در دماهای بسیار بالا یا تحت فشار خراب شود.
- درپوش کامپوزیتی: ترکیبی از مواد مختلف برای بهینهسازی عملکرد و دوام.
- درپوشهای خاص: برای خودروهای خاص یا برنامههای کاربردی خاص طراحی شدهاند و ممکن است ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشند.
هر نوع درپوش بر اساس نیاز و شرایط کارکرد خاص خود انتخاب میشود.
سوال دیگری که پیش میاد این است که درپوش ترموستات خودرو های مختلف با هم فرق دارند ؟
درپوش ترموستات ماشینهای زیر در گروه صنعتی پارس نیکان تولید میشود .
محل قرار گیری درپوش ترموستات
این محفظه مطابق تصویر بر روی بدنه موتور نصب میشه.
محصولات پارس نیکان
شرکت پارس نیکان با طراحی و تولید قطعات درپوش ترموستات توانسته است در این خصوص محصولی با سطح کیفیت بالا با تست کنترلی اعم از ضربه، مقاومت دمایی و تمامی کنترل های ابعادی روی تمامی قطعات انجام رسانده. این کیفیت بابت انتخاب دقیق تامین کنندگان مواد اولیه و آموزش مداوم پرسنل
برای خرید درپوش ترموستات به صورت تکی می توانید به وبسایت فروشگاه پارس نیکان مراجعه نمایید یا با کلیک بر روی تصاویر محصولاتی که در پایین درج شده خرید خود را نهایی نمایید.
به این مطلب جذاب چه امتیازی میدین
رتبه صفحه شما:
بدون دیدگاه